Saopštenje za prijavu za Startap takmičenje “Sigurnost u Saobraćaju”

12/03/2019
12/03/2019 Jennifer

U 21. mart, Digitalizuj.Me, sa suorganizatorom Sistema UN u Crnoj Gori, organizuje prvo tematsko startap takmičenje u Baru! Vas pozivamo na druženje na radionici koje organizujemo u Beta Baru bez obzira na to da li trenutno imate ideju ili ne!

Tema hakatona je “Sigurnost u saobraćaju”. Bavimo se ovim problemom jer je globalan i svako rješenje koje se pokaže dobrim, u principu može da se skalira, ako ne globlano onda makar na regionalnom nivou. Takođe smo svjedoci da je tehnologija sve više zastupljena u automobilima i u našim životima, ali nas to nije dovelo do značajnijih rezultata sa stanovišta smrtnosti na putevima, odnosno u saobraćaju. Pobjednik startap takmičenja će dobiti nagradni fond za razvoj prototipa rješenja, te ukoliko se pokaže da rješenje radi, priliku da investicijom skalira na globalno tržište.

Cilj hakaton-а je da pronađemo kreativnost i dođemo do ideja koje utiču na ljudsku svijest o saobraćaju i opasnostima koje vrebaju, bilo da se radi o gradskoj vožnji ili vožnji na otvorenom putu. Mi iskreno mislimo da jesmo u mogućnosti da smislimo tehnološko rješenje slično ovome za druge probleme u saobraćaju koji dovode do prometnih nesreća i jesmo ubjeđeni u to da će pobjednik takmičenja imati kapaciteta da napravi prototip rješenja.

Sa ciljem pozivamo sve zainteresovane takmičare da se prijave do 19. marta i steknu nova prijateljstva, znanja i iskustva! Troškovi prevoza autobusom do radionice biće pokriveni.

Za više informacija takmičari mogu posetiti: http://digitalizuj.me ili https://www.facebook.com/testbetabar

, , ,

Jennifer

Loves REAL Food & Strong Coffee. ☕️ Finds POSH style & great entertainment. Travels the world as coworking MOM.